Культура людини розпочинається з каналізації

КП “Дрогобичводоканал” звертається до містян з проханням цивілізовано і відповідально використовувати каналізаційну мережу: не викидати в неї те, чому місце на смітнику. Саме з вини байдужих споживачів до каналізації потрапляють харчові відходи, ганчірки, підгузники, засоби жіночої гігієни та багато іншого непотребу, який спричинює затори у водовідвідній комунікації.

Днями для ліквідації аварії на каналізаційному колекторі на вул. Вол. Великого 64,66 КП “Дрогобичводоканал” залучив ТзОВ “ ІК енергозберігаючі технології 2010”, яка спеціалізується на проведенні сучасних методів очищення. Спеціалізованою технікою було здійснено гідродинамічне очищення 205 м колектора. Цього разу водоканалівців, яким не звикати до сюрпризів у каналізації, знайдене таки здивувало. У каналізацію хтось поскидав частину гардеробу: светр, штани та інше лахміття.

Аварії на каналізаційному колекторі на вул. Вол. Великого виникають періодично. Мережа часто-густо забивається гравійно-піщаною сумішшю, що через дощеприймачі потрапляє до загальносплавної каналізації. До цього ж докладаються до утворення заторів недбалі громадяни, які не відають, що безкультурною звичкою скидати до каналізації все, що потрапляє під руку, спричиняють аварійні ситуації.