Дрогобицький водоканал клопотатиме про постійну ліцензію на видобуток води з Урізького водозабору

 

КП “Дрогобичводоканал” має намір звернутися до Державної служби геології та надр України з проханням про отримання постійної, терміном на 20 років, ліцензії на видобуток води з водозабору “Уріж”.

Зі слів начальника підприємства Романа Шагали, підготовці цього звернення передувала низка процедурних кроків, останній з яких був здійснений минулого тижня. Керівник Дрогобицького водоканалу взяв участь у відкритому засіданні державного комітету із запасів природних ресурсів у Києві. Саме там представники ТОВ “Гікс-Бур”, яке протягом 2014-2015 рр. проводило дослідно-промислову розробку запасів Урізького родовища питною підземною водою, презентували результати свого дослідження і науково обгрунтували можливість затвердити видобуток води з водозабору “Уріж” для КП “Дрогобичводоканал” у розмірі 9,8 тис. куб м на добу. Сьогодні добове видобування води підприємством на цьому водозаборі становить 5,6 тис. куб м. Новий показник видобутку розроблений з урахуванням перспективи розвитку підприємства до 2036 року.

Нагадаємо, наразі підставою видобутку води на водозаборі “Уріж” для КП “Дрогобичводоканал” є тимчасова, п’ятирічна, ліцензія, термін якої спливає наступного року.