Закупівлі, договори, операції та зобов’язання

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

(відповідно до пункту 41 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

  1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, його категорія:

Комунальне підприємство «Дрогобичводоканал» Дрогобицької міської ради Львівської області
82100, Україна, Львівська обл., м. Дрогобич, вул. Федьковича, будинок 11;
код за ЄДРПОУ – 03348910; категорія замовника – відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі» – юридична особа,яка здійснює діяльність в одній або декількох сферах господарювання

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):

«ДК 021:2015: 45220000-5 – Інженерні та будівельні роботи «Реконструкція радіальних відстійників на районних каналізаційних очисних спорудах м. Дрогобича, розташованих в с. Раневичі Дрогобицького району Львівської області». Коригування.

  1. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі складені  відповідно до потреб Комунального підприємства «Дрогобичводоканал» Дрогобицької міської ради Львівської області та проектно-кошторисної документації.

КП “Дрогобичводоканал” Дрогобицької міської ради здійснює  виробничу діяльність з надання комунальних послуг з водопостачання та водовідведення міст Дрогобича, Стебника, Трускавця та 13-ти сіл Дрогобицького і Стрийського районів. Також підприємство здійснює транспортування та очищення  стічних вод вищезгаданих міст та міста Борислава на районних каналізаційних очисних спорудах м. Дрогобича.

Проблемним питанням підприємства є дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині надійної експлуатації каналізаційних очисних  споруд, які були збудовані та введені в експлуатацію у 1974 році.

Згідно з технологічним регламентом, очищена вода в суміші з активним мулом з аеротенка надходить до вторинних відстійників, де відбувається відділення очищеної стічної води від активного мулу. Активний мул, що осів у вторинних відстійниках, через систему трубопроводів та мулові камери відводиться в регулювальний резервуар циркулюючого активного мулу, звідки насосами  мулової насосної станції повертається в регенератор аеротенків. Надлишковий активний мул відкачується на розподільчу чашу первинних відстійників і надходить в первинні відстійники на ущільнення разом із сирим осадом. Очищена вода після вторинних відстійників надходить в контактні резервуари, а відтак – на скид в річку Тисменицю.

Порушення технологічного регламенту очищення каналізаційних стоків  може призвести до забруднення водних об’єктів р. Тисмениці та навколишнього природного середовища загалом.

Основною метою проекту є заміна зношеного технологічного обладнання металоконструкцій (ферм) та капітальний ремонт будівельної частини первинних радіальних відстійників. Виконання проекту підвищить якість очищення стічних вод і  забезпечить процес стабільного глибокого очищення в кількості 64 тис. м3/добу. При цьому мінімізується загроза забруднення довкілля.

Для дотримання технологічного регламенту і забезпечення здійснення  процедури  біологічної очистки стічних вод, необхідно  розпочати  роботи згідно з проектом  «Реконструкція радіальних відстійників на районних каналізаційних очисних спорудах м. Дрогобича, розташованих в с. Раневичі Дрогобицького району, Львівської області».

     3. Обґрунтування розміру бюджетного призначення:

Відповідно до договору на виготовлення проєктно-кошторисної документації на стадії робочий проєкт ТзОВ “Комфорт-Еко” було розроблено проектно-кошторисну документацію на роботи: «Реконструкція радіальних відстійників на районних каналізаційних очисних спорудах м. Дрогобича, розташованих в с. Раневичі Дрогобицького району Львівської області». Коригування. реєстраційний номер PD01:3989-1168-7478-6443.

Після проведення експертизи проектно-кошторисної документації було видано позитивний Експертний звіт №14-0280/01-23  від 31 травня 2023 року, реєстраційний номер ЕХ01:3967-8023-6551-1642, який містить техніко-економічні показники об’єкта.

Розмір бюджетного призначення для предмета закупівлі «ДК 021:2015: «ДК 021:2015: 45220000-5 – Інженерні та будівельні роботи «Реконструкція радіальних відстійників на районних каналізаційних очисних спорудах м. Дрогобича, розташованих в с. Раневичі Дрогобицького району Львівської області». Коригування. – закупівля оголошена на очікувану вартість відповідно до розробленої і затвердженої у встановленому порядку проєктно-кошторисної документації. Фінансування здійснюватиметься за рахунок бюджетних коштів по КЕКВ 3210 “Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям)” (кошти обласного фонду ОНПС та місцевого бюджету). На 2023 рік передбачено у бюджеті фінансування у сумі 13 209 730 грн.

  1. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Очікувана вартість закупівлі робіт визначена з урахуванням Наказу Мінрегіону від 01.11.2021 № 281 «Настанови з визначення вартості проектних, науково-проектних, вишукувальних робіт та експертизи проектної документації на будівництво» відповідно до розробленої та затвердженої проектно-кошторисної документації та обрахована на основі зведеного кошторисного розрахунку вартості об`єкта будівництва, а саме розраховані витрати, які несе Підрядник під час виконання робіт із відмінусуванням витрат, які несе Замовник самостійно та становить 22 048 160,00 (двадцять два мільйони сорок вісім тисяч сто шістдесят гривень 00 копійок) грн з врахування податку на додану вартість.

  • За додатковою  інформацією можна ознайомитися на сайтах:

      http://www.e-data.gov.ua,   https://prozorro.gov.ua

Наш код ЄДРПОУ – 03348910