Як оплачувати комунальні послуги без комісії?

Оплачувати комунальні послуги можна без комісії або ж мінімізувати свої витрати при щомісячній платі за воду. При цьому деякі сервіси зробили це можливим на час дії воєнного стану, а в деяких випадках це було доступно і раніше. Про це інформує РБК-Україна.

Monobank

Monobank дозволяє проводити оплату більшості комунальних послуг без комісії. Pобити це можна тільки за допомогою смартфона на базі iOS або Android.
Для цього на головному екрані треба вибрати: Інші платежі – Створити папку – Комунальні платежі. Далі потрібно вказати ПІБ платника, місто і адресу, за якою будете проводити оплату. Після створення папки, в ній можна буде обрати потрібну вам компанію. Компанію можна знайти за назвою, ЄДРПОУ або IBAN.

Якщо всі реквізити компанії ви вводите самостійно, в такому випадку це буде платіж на адресу юридичної особи і при оплаті до 10 000 грн за одну операцію і до 20 000 грн сумарно за місяць комісія в рахунок особистих коштів відсутня, а в рахунок кредитних коштів становить 2% від суми оплати.
При оплаті на суму понад 10 000 грн за одну операцію і понад 20 000 грн сумарно за місяць комісія в рахунок особистих коштів – 0,5% (не більше 190 грн), в рахунок кредитних коштів – 4%.
Для деяких компаній додані бездоговірні шаблони для вашої зручності. Тобто всі реквізити компанії в бездоговірному шаблоні вже вказані, але так як шаблон заведений по комерційному підприємству, при оплаті буде комісія. На етапі підтвердження платежу ви будете бачити суму комісії.

Ощад 24/7
Без комісії можна оплатити комунальні послуги в інтернет-банкінгу Ощад 24/7.
Проте по деяким підприємствам комісія може бути наявна, є винятки. Це стане зрозуміло безпосередньо при проведенні платежу.
Зазначимо, що Приват24 комісію не скасував. Проте при оплаті зі своїх коштів, вона буде мінімальною, тобто 1-3 грн.

Сервіс платежів Portmone.com
Наразі комісія наявна лише при переказі з картки на картку, на інші платежі комісії нема.
Раніше ж комісія становила мінімум 3 грн, а далі в залежності від суми від 1, до 1,5%. Також працювали спецпакети. Наприклад, за пакет “Місяць” треба було платити 19,90 раз на місяць, а перший раз – безкоштовний.

EasyPay.ua
Оплата без комісії можлива лише при оформленні віртуальної картки безпосередньо на сервісі EasyPay.ua.
Якщо ви платите з банківської картки, комісія враховується. Власне, такі ввимоги були і до введення воєнного стану. В компанії жодних змін не було.