У спадок разом з майном можна передати і борги

Що винен- віддати повинен. І бажано встигнути зробити це за життя. Адже борги за комунальні послуги, навіть по смерті людини, нікуди не зникають.

До водоканалу якось надійшов лист такого змісту:”Прийдіть і заберіть мій борг” . На конверті було зазначено: цвинтар, вул. П. Орлика, другий ряд. Хтось із нащадків покійного, вочевидь,вирішив перевести у жарт проблему успадкованого боргу, бо зіткнувся з його правовими наслідками.

Ось свіжі приклади з життя

Чоловік успадкував після смерті батьків на площі Ринок у Дрогобичі помешкання, а разом з ним 27 тис. боргу за воду та водовідведення. Щоб розпорядитися набутим майном, нині змушений укласти договір на розтермінування заборгованості, частину з неї попередньо погасити. Чоловік проживає далеко від Дрогобича, тому ціна питання для нього, крім коштів і паперових клопотів, ще й відстань та витрачений час.

На вул. М. Грушевського двом донькам дісталася у спадщину батьківська квартира. Набути право власності спадкоєні не змогли – на помешкання накладена заборона на відчуження майна, яке внесене в єдину електронну базу боржників. То ж хоч-не-хоч спочатку доведеться розплатитися з боргами.

Ситуації бувають усілякі . Та , щоб власні борги не стали спадком для дітей, потрібно вчасно сплачувати рахунки. Якщо все-таки у вас склалося по-іншому, не залишайте проблему нерухомою.

Головний принцип роботи водоканалу з боржниками – співпраця. Сьогодні напрацьовані правові шляхи врегулювання кожної ситуації. Головне не заплющувати очі на зростаючий борг, не піддаватися страху та зневірі, а звертатися до водоканалу для вчасного вирішення проблеми.