У Дрогобицькому водоканалі мають на меті з’ясувати дату заснування підприємства

 

Начальник КП “Дрогобичводоканал” Роман Шагала ініціює здійснення науково-пошукової роботи для встановлення точної дати заснування підприємства. Із зібраної інформаційної бази відомо, що перший водогін з Урожа до Дрогобича було прокладено у 30-х роках минулого сторіччя. Ймовірно, саме цей історичний факт відкриває літочислення підприємства з водопостачання. Так це чи ні, певен Роман Шагала, остаточно обгрунтувати мають фахівці. Аби отримати повну наукову аргументацію знакової для Дрогобича дати, водоканал звернеться за допомогою до істориків.

У працях місцевих дослідників минувшини більшою мірою висвітлено стан і розвиток водопостачання у міжвоєнний період, натомість дещо скупі відомості про забезпечення міста водою у найдавніші часи та в період австрійського панування. Розлога інформація про усі відтинки історичного розвитку галузі складе суцільну канву для точного і широкого аналізу.

Водопостачання — важливий складник інфраструктури, який на шляху історичного розвитку відзначався особливостями, примножував здобутки і розвивав традиції відповідно до тих чи інших суспільних умов, – озвучує головну спонуку до реалізації ініціативи керівник Дрогобицького водоканалу. – Ці речі найкраще піддаються розумінню у системі часових координат, знаючи достеменно, від якої точки відліку розпочався розвиток”.

По завершені пошукової роботи у водоканалі обіцяють її результати з усіма новими відкриттями презентувати громадськості.