Споживачі з 13 сіл боргують КП “Дрогобичводоканал” близько 219 тис грн

У загальному обсязі заборгованості населення перед КП “Дрогобичводоканал” близько 219 тис грн. на початок цього місяця не заплатили за надані послуги мешканці сіл. Лідирує село Довголука з боргом споживачів – понад 127 тис грн. Абоненти Михайлевич заборгували – 46 тис 696 грн, Уличного – 44 тис 127 грн. Борги населення зафіксовані у кожному з 13 сіл, яким надає послуги дрогобицьке підприємство.
У сільській місцевості пролягає близько 75 км водопровідних мереж, які сьогодні – не у найкращому технічному стані. Річ у тім, що ці водопровідні комунікації не перебувають на балансі водоканалу, тож у тариф не закладені кошти на їхнє обслуговування. Паперовою підствою, відповідно до якої бригади водоканалу все ж виїжджають на аварійні виклики, є договори на обслуговування між адміністрацією підприємства і сільськими радами. Втім жодних відшкодувань за проведені роботи підприємство не отримує.
“Ми змушені виїжджати у села, латати труби, адже витоки води – прямі збитки підприємства. Комунікації у селах потребують не лише ремонту, але й цілковитої заміни”, – каже начальник КП “Дрогобичводоканал” Роман Шагала.
Керівник водоканалу акцентує, що гостра потреба у створенні та реалізації програми з відновлення і модернізації водопостачання у Дрогобицькому районі назріла давно. Зі свого боку, водоканал неодноразово порушував проблему перед районними чиновниками. Однак місцева влада чомусь досі не поставила це надважливе питання у своєму порядку денному.