Кількість обонентів з лічильниками за три останні роки зросла майже на 2,5 тисячі

На обліку КП “Дрогобичводоканал” перебуває 27 тисяч абонентів, у помешканнях яких встановлені засоби обліку води. Це при тому, що 2013 року таких абонентів було 24,5 тис. Наразі залишається 8,5 тис споживачів, що користуються послугами підприємства без лічильників.
Соціально незахищеним містянам, які хочуть облікувати споживання води, та не мають фінансової змоги це зробити, лічильники закуповують бюджетним коштом. Відповідно до двох протоколів комісії з встановлення засобів обліку води для малозабезпечених верств населення, що створена при виконкомі, сьогодні визначено 32 абоненти, яким цього року будуть встановлені лічильники на воду.
Проте чесними споживачами зацікавлені бути не усі. Відома махінація, коли, до прикладу, у помешканні прописана одна людина, на яку і проводяться нарахування за послугу, а насправді, розповідають у службі збуту КП “Дрогобичводоканал”, мешканців проживає в цій оселі набагато більше. Такі факти непоодинокі у приватному секторі, де до цього ж споживачі часто ще й не гребують можливістю необліковану воду використовувати для поливання городів.