КП «Дрогобичводоканал» знову стало заручником держави та ПАТ «Львівобленерго»

Сьогодні, 26 січня, ПАТ «Львівобленерго» припинило постачання електроенергії до виробничої бази та адміністративного корпусу КП «Дрогобичводоканал». Підприємство вчасно не сплатило  за спожиту електроенергію 1706,2 тис. грн., коли заборгованість державного бюджету перед КП «Дрогобичводоканал» за надані населенню субсидії на 01.01.2018 р. становила 2465,6 тис. грн.

«З 1 січня цього року змінено порядок фінансування пільг та субсидій, які надаються населенню за рахунок субвенцій з державного бюджету. До 1 січня 2018 р. велися централізовані розрахунки, учасником цього процесу було ПАТ «Львівобленерго» . Тепер кошти мають надходити безпосередньо від водоканалу до енергопостачальника через казначейські рахунки. Проте коштів досі нема – водоканал в очікуванні відшкодування від держави», – зазначає головний бухгалтер підприємства Сергій Каландарішвілі.

Водоканал уже вкотре став заручником фінансової політики держави та вимог енергопостачальної компанії. Попередньо до керівництва ПАТ «Львівобленерго» було скеровано листа з роз’ясненням об’єктивних причин виникнення заборгованості та надано гарантії її погашення. Втім звернення водоканалу енергопостачальна організація до уваги не взяла.

Збою у роботі КП «Дрогобичводоканал» поки що не трапилося – електропостачання адмінкорпусу частково проводиться з дизельного генератора. Однак під час сьогоднішнього відімкнення начальнику КП «Дрогобичводоканал» передано нове повідомлення про те, що у разі несплати рахунків у повному обсязі від електропостачання 1 лютого будуть відімкнені насосні станції. Зупинка роботи цих об’єктів тягне за собою зрив режиму водопостачання населення.