Заборгованість населення, порівняно з початком року, зросла на два мільйони гривень

На 1 грудня КП “Дрогобичводоканал” зафіксувало заборгованість населення за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення у розмірі 16 млн 445 тис. грн. Варто відзначити, що на 1 січня 2021 р. борг населення становив 14 млн 264 тис. грн. Таким чином протягом року відбувся приріст заборгованості, що дуже негативно впливає на фінансово-економічну діяльність водоканалу.

КП «Дрогобичводоканал» закликає споживачів погасити борги за надані комунальні послуги. Вчасна плата за послуги — запорука стабільного функціонування підприємства. Водопостачання та водовідведення — це послуги, надання яких вимагає великих капіталовкладень. Підприємство сплачує за електроенергію, реагенти, пально-мастильні матеріали. Також, зважаючи на стан комунікацій, водоканал постійно виконує аварійно-відновлювальні роботи. Отож платіжна дисципліна споживачів для стабільної діяльності підприємства вкрай важлива.

Від літа водоканалам законодавчо дозволено “відрізати воду” боржникам. Втім це заборонено робити, коли на території встановлена “червона” карантинна зона. Тому досі КП “Дрогобичводоканал” не змогло скористатися законним важелем впливу на боржників. Тепер, після встановленої “жовтої зони”, підприємство активізовує роботу у цьому напрямку.