У мікрорайоні вул. Спортивної зафіксовано 14 випадків крадіжок води


Під час нещодавного планового обходу у районі вул. Спортивної та вул. І. Котляревського працівники КП “Дрогобичводоканал” виявили 14 споживачів, які безобліково споживали воду.
– У межах одного мікрорайону це досить чисельна кількість зловживань, – відзначає начальник служби збуту КП “Дрогобичводоканал” Роман Яджак. – Щодо способів отримання безплатної води, то ці споживачі вдавалися до самовільного під’єднання до водопроводу, користувалися безобліковими дворовими стояками, з яких “безкоштовними кубами” поливали городи, мили машини. Також у процесі обходу в одного з абонентів на лічильнику виявлений магніт. Показово,що усі спіймані на зловживаннях – небідні люди. Вони завдають шкоди не лише водоканалу, а й своїм сусідам, у водопровідних мережах яких через крадіжки поряд постійно знижується тиск. Також протизаконні врізки у мережу можуть стати джерелом забруднення води у міському водопроводі.
Спіймані на гарячому порушники зобов’язані сплати штрафи та усунути зафіксовані зловживання. Минулого року за такі зловживання сплачено 107 тис. грн штрафів.
Планові обстеження з метою виявлення крадіжок водоканал проводить систематично. Аналіз спаду споживання у мікрорайонах, отримання попередньої інформації щодо крадіжок слугують підказками, завдяки яким вдається виводити на чисту воду тих, хто ховається у тіні зловживання.