У березні 46% споживачів не оплатили за послуги водопостачання та водовідведення


У березні з 36 452 споживачів, яким КП”Дрогобичводоканал”надало послуги, 16 770 не здійснило жодної оплати за водопостачання та водовідведення.
7 738 осіб минулого місяця скористалося різними доступними способами онлайн оплати, з них через “Комірку споживача” на сайті водокалалу за послуги водопостачання та водовідведення оплатив 571 споживач. Проте, порівняно з лютим, показник онлайн оплати зменшився на 20%.
Заборгованість населення на 1 квітня 2020 р. становила 14 млн 619 тис. грн. Зокрема, 407 найбільших боржників наростили перед підприємством величезні суми , які у сукупності становлять 5 млн грн.
570 тис. грн недоплатили водоканалу одержувачі субсидій та пільг, яким держава надала “живі” гроші, однак за призначенням громадяни їх не скерували.
Крім того, потерпає фінансово-економічний стан підприємства через оптових споживачів. Протермінований борг ТОВ “Трускавецький водоканал” на 1 квітня 2020 р. – 10,9 млн грн. Бориславське КП “Вододар” боргує КП “Дрогобичводоканал” за надані послуги з очистки стоків 373 тис. грн.
Дрогобицький водоканал, стикнувшись із ситуацією різкого стрибка заборгованості споживачів, з 1 квітня перейшов на скорочений режим подачі водопостачання, тим самим не зменшивши обсягів постачання води. Цей крок був здійснений на випередження, щоб не допустити повної зупинки водопостачання у цілому регіоні.