Тривають планові ремонтні роботи на водопроводі Гірне-Дрогобич

Сьогодні, 27 квітня, КП “Дрогобичводоканал”проводить планові ремонтні роботи на магістральному водопроводі Гірне-Дрогобич.
Підприємство вперше здійснює масштабну зупинку водопостачання в умовах воєнного часу. Працівники у комендантський час були залучені до виробничих завдань, що було узгоджено з воєнною адміністрацією та поліцією. Ще звечора розпочато процес зневоднення магістрального водопроводу Гірне-Дрогобич, протяжністю 23 км, який тривав 8 год.
Бригади водоканалу працюють у 14 локаціях. Роботи проводяться як на першому підйомі водозабору(свердловини на березі річки Стрий), так і в самому Дрогобичі. Також підрозділи підприємства здійснюють відновлення належного технічного стану водопроводу Гірне-Дрогобич у Стебнику, Доброгостові, Довголуці, Уличному.
На першому підйомі водозабору служба енергетиків проводить ремонт та ревізію лінійних роз’єднювачів на повітряних лініях електропередач, проведена заміна гідравлічних елементів системи керування насосними агрегатами на насосній станції другого підйому. У Дрогобичі у трьох локація триває монтаж засув, які на водопроводі необхідні для локальних зупинок водопостачання, відбувається заміна вантуза (приладу розповітрення трубопроводу) та заміна пожежного гідранта на вул. Є. Коновальця,7/3.

Нагадуємо, водопровід Гірне-Дрогобич, прокладений у 70-х роках минулого сторіччя, є стратегічним для регіону, забезпечує водою 75% споживачів. Щоб підтримувати цю мережу у робочому стані, водоканал періодинчно проводить планові ремонтні роботи. Найбільш тривалими у часі є не самі роботи, а відновлення водопостачання після їх завершення. Цей процес у середньому може тривати 18 годин.