РОЗ`ЯСНЕННЯ З ПРИВОДУ ВІДСУТНОСТІ РЕЄСТРАЦІЇ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ У ЄРПН

 
КП «Дрогобичводоканал» не здійснює реєстрації податкових накладних у ЄРПН з липня 2015 року. Головними чинниками, які з липня 2015 по даний час унеможливили реєстрацію податкових накладних у ЄРПН, є:
Невиконання споживачами зобов`язань щодо розрахунку за спожиті послуги централізованого водопостачання та водовідведення у встановлені терміни та у повному розмірі.
Порушення державними органами Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість. Внаслідок цього кошти, сплачені 17 грудня 2015 року, якими погашено всю податкову заборгованість нашого підприємства з ПДВ, на даний час не зараховані на поповнення електронного рахунку у повному обсязі та на збільшення реєстраційного ліміту.
Від`ємний реєстраційний ліміт.
У разі проведення державними органами відповідних зарахувань будуть зареєстровані всі податкові накладні.
Споживачі послуг водопостачання та водовідведення мають право нараховувати суми податку, що відносяться до складу податкового кредиту без отримання податкової накладної на підставі рахунку за спожиті послуги. Позиція ДФС з цього викладена у листі від 18.05.2016 року за №10888/6/99-99-15-03-02-15.
Рекомендуємо споживачам, які мають намір відшкодувати сплачене ПДВ по рахунках звернутись в службу збуту для отримання рахунків, в яких будуть вказані всі необхідні реквізити.

Адміністрація КП «Дрогобичводоканал»

Докладніше з цього питання читайте у листі ДФСУ: http://sfs.gov.ua/baneryi/podatkovi-konsultatsii/konsultatsii-dlya-yuridichnih-osib/68237.html