Провал колодязя на вул. І. Франка- сигнал про справжній стан водопровідно-каналізаційної мережі центральної частини міста

Сьогодні, 15 червня, бригада КП «Дрогобичводоканал» працювала на місці провалля на вул.І. Франка,12. У результаті проведеної розкопки було віднайдено каналізаційний колодязь-склепіння часів польського періоду. Провалля утворилося внаслідок великої кількості опадів,що спостерігається останнім часом. Стара конструкція не витримала такого випробування. 

Бригада водоканалу розпочала на місці розкопки монтувати новий залізобетонний колодязь. Проте роботи ведуться із неабиякими складнощами, адже до колодязя-склепіння на різних висотах сходяться три  каналізаційні мережі. Загальна глибина колодязя 4,5 м.

 Цей випадок – свіжа ілюстрація справжнього стану, у якому перебувають водопровідно-каналізаційні мережі центральної частини міста, що потребують тотальної заміни і мільйонних вкладень.

Проблема для Дрогобича не особлива, вона поширена у всій Україні. Асоціація водоканалів «Укрводоканалекологія» склала загальний кошторис, потрібний для реанімування водопровідно-каналізаційної інфраструктури. Відповідно до нього, на заміну  водопровідних мереж України  потрібно 243 млрд грн. Розраховані асоціацією капіталовкладення для КП «Дрогобичводоканал» становлять 1,7 млрд грн.