Працюємо стабільно лише завдяки сумлінним платникам


КП “Дрогобичводоканал” висловлює вдячність споживачам, які справно сплачують рахунки за отриману послугу. Завдяки вашим платежам (а це єдине джерело нашого фінансування), ми продовжуємо постачати чисту і безпечну питну воду у ваші домівки та здійснювати очистку каналізаційних стоків.
Втім, важким баластом залишаються борги. Заборгованість населення на 1 липня – 14 млн 721 тис. грн.

Чому у правовому полі водоканал не може скочити вище за себе?
Юридична служба КП “Дрогобичводоканал” уже кілька років веде інтенсивну роботу у напрямку ліквідації заборгованості. Ймовірно, за претензійно-позовними показниками водоканал – лідер серед інших комунальних підприємств міста. Але праця юристів водоканалу не цілком визначає ефективність результату, бо він також залежить від інших державних органів. До суду на 1 червня подано заяв про видачу судових наказів на 1,2 млн грн, до державної виконавчої служби – виконавчих документів на суму 1 млн грн. Як результат, на користь водоканалу стягнено коштів з боржників на суму 106 тис. грн.
Чи можна боржнику відімкнути воду?
Наразі не можна. Водоканали ніколи не мали права відмикати воду за борги, частково тому й склалася така разюча картина з неплатниками. Законодавець нарешті надав підприємствам водопостачання це право. Та відімкнути воду боржнику безпосередньо сьогодні заборонено через запроваджений карантин.