КП «Дрогобичводоканал» роботи по підготовці до зими виконує вчасно

IMG_1209Аби в зимовий період мешканці залишались з водою, а також для  запобігання витоків, аварій на мережах водопостачання КП «Дрогобичводоканал» разом з  департаментом міського господарства розробив план організаційно-технічних заходів на 2015 рік з підготовки об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період.  Планом передбачено виконання 67 різних заходів.

Для забезпечення безперебійного водопостачання в подальшому, було проведено планові зупинки водозаборів «Гірне» та «Уріж», що дозволило виконати ревізію, поточний ремонт  обладнання, мереж, ліній електропередач, які перебувають постійно в роботі.

Об’єкт «Цех водопроводу та Стебницька дільниця» проводив роботи по заміні водопроводу та запірної арматури та ін.

Відремонтовано та замінено 0,95км мережі, а також:

  • заміна водопровідного вводу до насосної станції по вул. М. Грушевського;
  • заміна водопровідного вводу до житлового будинку по вул. І. Франка;
  • заміна квартальної водопровідної мережі від насосної станції по вул. Самбірська;
  • заміна водопроводу до будинку по вул. Св. Юра;
  • заміна водопровідного вводу до будинку по вул. Бориславській;
  • заміна водопроводу в районі заводу «Граніт» та підприємства «Лакма».

Замінено запірну та регулюючу арматуру:

– засувку на магістральному водогоні Гірне-Дрогобич;

– засувки (2шт.) по вул. П. Сагайдачного;

– засувку по вул. Гайдамацькій;

– засувку по вул. Є. Коновальця;

– засувку по вул. Трускавецькій;

– засувку по вул. М. Грушевського, 42;

– 5 шт. вантузів на магістральних водогонах Уріж-Дрогобич.

Проведено поточний ремонт будівель насосних станцій третього підйому по вул. В. Винниченка, вул. В. Великого, 14, вул. В. Стуса, 42.

Замінено 23м каналізаційних мереж.

На Об’єкті «Очисні споруди», завершуються роботи по ремонту первинних та вторинних відстійників та  першої і третьої секції аеротенок. Згодом буде проведено заміну повітренагнітача в існуючому приміщені станції, роботи планується завершити в грудні 2015 року.

На «Насосній станції «Гірне» була відремонтована огорожа першого поясу зон санітарної охорони (ЗСО) свердловин; проведено благоустрій території ЗСО; виконано поточний ремонт магістрального водогону Гірне-Доброгостів та Доброгостів-Дрогобич.

«Насосна станція «Уріж» потребувала ремонту огорожі першого поясу зон санітарної охорони (ЗСО) свердловин. Також  було проведено благоустрій території ЗСО; проводиться дослідно-промислова розробка, в тому числі геологічна розвідка Урізького родовища прісних підземних вод; проведено ремонт магістральних водогонів Уріж-Дрогобич.

Роботи по підготовці до зимового періоду виконуються згідно плану заходів. Такий підхід до виконання робіт дозволить надавати послуги з водопостачання та водовідведення впродовж осінньо-зимового сезону 2015-16 років відповідно до встановленого режиму, а саме 24 години 7 днів на тиждень.

Прес-служба КП «Дрогобичводоканал»