Нова запірна арматура на Гірці дає змогу перерозподіляти потоки води

Вчора, 30 квітня,бригада підприємства провела роботи з монтажу запірної арматури діаметром 500 мм  на магістральному водопроводі у точці входу води до міста на Гірці.

Джерелами водопостачання Дрогобича з водозабору «Гірне» є два магістральні водопроводи  діаметром 600 мм та 800 мм.  На одному із магістральних водопроводів,  прокладених до міста,  проведено заміну запірної арматури, яка була в експлуатації більше ніж пів століття і уже не працювала. Саме цей водопровід живить східну части Дрогобича у напрямку залізничного вокзалу.

Також проведено монтажні роботи обвідної ділянки трубопроводу діаметром 150 мм з встановленням відповідної запірної арматури, що дасть можливість збалансувати тиски води у мережі.

Завдяки проведеним заходам  диспетчерська служба зможе тепер перерозподіляти потоки води у трубопровідній мережі.

Проведені КП «Дрогобичводоканал» роботи у районі Гірки – один з підготовчих етапів до будівництва з виносу водогонів діаметром 800 мм та 600 мм з території карстових утворень колишнього калійного заводу.

 Ці роботи будуть довготривалі, тому водоканал уже  працює над тим, щоб мати усі технічні можливості почергово забезпечувати місто водою з однієї нитки водопроводу у той час, коли триватиме будівництво іншої.