Міжнародна організація з міграції подарувала місту насосний агрегат


Міжнародна організація з міграції, що є частиною ООН, спрезентувала Дрогобичу сучасний насосний агрегат. Адже під час війни місто прийняло велику кількість внутрішньо переміщених осіб та створило їм умови для проживання.
Вчора, 13 липня, на насосній станції 3-го підйому на вул. Є. Коновальця представники данської фірми “Grundfos” завершили роботи з встановлення нового насосного агрегата. “Grundfos” є однією з найвідоміших у світі компаній з виробництва цього обладнання.
У виробництві компанія “Grundfos” сповідує пріоритет досягнення високого коефіцієнта корисної дії насосних агрегатів, які здатні перекачувати максимальну кількість води при мінімальній затраті електроенергії.
Встановити енергоощадну новинку адміністрація КП “Дрогобичводоканал” вирішила на одній з найпотужніших насосних станцій Дрогобича на вул. Є. Коновальця. Збудована понад 30 років тому ця насосна станція виконує важливу функцію для мікрорайону – завдяки роботі насосного агрегата вода подається на верхні поверхи багатоповерхових будинків. Мікрорайон є густозаселеним. Відповідно до генерального плану міста , у майбутньому там можуть бути збудовані ще 40 багатоповерхових будинків. Ця насосна станція має резервну потужність для приєднання додаткової кількості споживачів.
Електродвигун старого насосного агрегата на цій станції мав потужність 75 кВт, новий – 37 кВт. При роботі старого насосного агрегата споживання електроенергії за місяць становило 4,5-5,5 тис. кВт/год. Орієнтовне споживання при роботі насосного агрегата буде становити 2,5- 3,5 тис. кВт/год. У грошовому еквіваленті завдяки насосному агрегату “Grundfos” в місяць на оплаті за електроенергію підприємство заощадить понад 10 тис. грн.