Людська недбалість надалі спричиняє затори каналізації на вул. Володимира Великого

Каналізаційний колектор на вул. Вол. Великого для працівників КП “Дрогобичводоканал” – традиційне місце роботи. Аварійні ситуації з вини абонентів повторюються тут надто часто. Мережа забивається гравійно-піщаною сумішшю, що через дощеприймачі потрапляє до загальносплавної каналізації. Та ще більшою мірою докладаються до утворення заторів недбалі громадяни, які призначення каналізації сплутали із смітником. Попри неодноразові звернення водоканалу цивілізовано користуватися каналізацією, ситуація позитивних ознак не набула. Навпаки, якщо поглянути на “багатство”, яке сьогодні дістали на поверхню каналізаційники, кількість непотребу, що забиває труби, зростає. Ширшає і його асортимент. Якщо колись це були лише харчові відходи, ганчірки, підгузники, засоби жіночої гігієни, то нині звичним стало витягувати з каналізації одяг, взуття, скляні пляшки.
Перед цинічним недбальством такого розмаху водоканалівці безсилі. Виловлювати сміття з колектора, каже начальник дільниці водопроводу Володимир Сливінський, доводиться двічі, а то й більше разів на тиждень.
Абонентів, які грішать звичкою скидати непотріб у каналізацію, адміністрація водоканалу в черговий раз просить відмовитися від дикунських манер. Адже від цієї неприйнятної для людської життєдіяльності поведінки потерпають насамперед інші співгромадяни – наполегливі у намірі власною культурою і відповідальністю зробити свій життєвий простір більш цивілізованим.

“Скарби”, добуті у  водовідвідній мережі, справді вражають

DSC00284

DSC00281