З 915 повірених Дрогобицьким водоканалом лічильників 106 не відповідають нормам

Протягом п’яти місяців минулого року КП «Дрогобичводоканал» провело повірку 915 засобів обліку води. У результаті 106 лічильників, як таких, що не відповідають державним стандартам, замінено.
Кількість повірених лічильників, наголошують у службі збуту водоканалу, могла б бути більшою, якби не масово поширені перешкоди, пов’язані з доступом до приладів обліку. Часто лічильники у квартирах зашиті у нішах, розміщені у недоступних місцях за унітазом чи меблями. Тому на монтаж приладу обліку доводиться затрачати набагато більше часу і зусиль, ніж передбачено заздалегідь. Трапляються ситуації, коли техніків підприємства принципово не допускають до квартирних лічильників.
Водночас повірка, кошти на яку законодавчо не закладалися впродовж кількох років, висвітлює проблему несумлінного споживання послуги.
– Ми фіксуємо дуже промовисті випадки зловживань із споживанням, – зазначає заступник начальника служби збуту підприємства Оксана Розквас. – Для прикладу: один абонент за увесь минулий рік спожив лише 8 куб м води. А за 17 днів, відколи воду облікував встановлений нашими працівниками лічильник з підмінного фонду з антимагнітним захистом, споживання послуги становило 6 куб м!
Нагадаємо, повірку лічильників КП «Дрогобичводоканал» розпочало з серпня минулого року. Опісля того, як у липні для мешканців багатоповерхових будинків Дрогобича набув чинності новий тариф, у який закладена вартість повірки. Загалом поетапно повіркою має бути охоплено близько 20 тис. засобів обліку.