Зростання тарифу на передачу електроенергії для Дрогобицького водоканалу виллється у додаткових 200 тис. грн щомісяця


З 1 серпня тариф “Укренерго” на передачу електроенергії зросте на 54,6% за рішенням Нацкомісії з регулювання енергетики та компослуг (НКРЕКП). Це призведе до зростання кінцевих тарифів на електроенергію для промислових споживачів на 6-8%.
Для КП “Дрогобичводоканал” це означає 200 тис. грн додаткових витрат на оплату за електроенергію. Ці кошти, звісно, у тариф не закладені. На відшкодування витрат, пов’язаних із зростанням вартості електроенергії, за найоптимістичнішим прогнозом можна сподіватися на кінець цього року або початок наступного.


Як запевняє начальник КП “Дрогобичводоканал” Роман Шагала, щоб не зупинити виробничу діяльність, гроші на електроенергію доведеться переспрямовувати з інших статей витрат. Водночас Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розцінює такі дії як порушення умов ліцензійної діяльності. Тим самим державний регулятор не дає відповіді, якщо не переспрямувати кошти, змінивши їхнє призначення, то як тоді підприємству утриматися на плаву і не припинити діяльності.