Закладені у тариф витрати на електроенергію на 11% менші від фактичних


Як інформує інтернет-портал “Zaxid.net”, мешканці Західної України переплачують за електроенергію. ДТЕК Ріната Ахметова не постачає дешеву електроенергію з Європи на Бурштинський енергоострів, змушуючи мешканців Івано-Франківської, Львівської і Закарпатської областей купувати електроенергію на третину дорожче від решти України.
Як стверджує редактор антикорупційного сайту “Наші гроші” Юрій Ніколов, основним виробником електроенергії для енергоострову є ДТЕК (95%), але окрім виробітку є можливість постачання імпортної електроенергії з території Європи, що могло б збити ціни для Бурштинського острова.
Яка ситуація із закупівлею електроенергії у КП “Дрогобичводоканал”?
До часу запровадження енергоощадних технологій у 2008 р. затрати на електроенергію у структурі тарифу становили 54%, сьогодні – 34,7%. Втім постійні стрибки вартості енергії спричиняються до того, що фактичні витрати на електроенергію більші від тих, що закладені у тариф, на 11%.
Як зазначає провідний юрист водоканалу Людмила Федис, з початку цього року водоканал закуповує електроенергію шляхом проведення тендеру на кожен місяць окремо у ТзОВ “ЛЕЗ”. Інші учасники тендерних торгів поступалися перемогою цьому стабільному постачальнику, бо є новими на енергоринку і не змогли виконати вимог, передбачених законодавством.