Водоканал попереджає боржників про від’єднання від комунікацій у разі несплати боргів


Нещодавно скасовано заборону на від’єднання від комунальних послуг за борги , тому КП «Дрогобичводоканал» надсилає письмові попередження про від’єднання від централізованої мережі у разі несплати за водопостачання та водовідведення. Такі повідомлення надіслано 300 споживачам.
У службі збуту підприємства зазначають, що працівники регулярно проводять роз’яснювальну роботу із такими споживачами щодо встановлення лічильників і ощадливого водокористування. Також споживачі, які наростили борг, мають можливість укладання договору про реструктуризацію цього боргу.
КП «Дрогобичводоканал» закликає споживачів не нагромаджувати борги за надані комунальні послуги, адже вчасна плата за послуги — запорука стабільного функціонування підприємства. Водопостачання та водовідведення — це послуги, надання яких вимагає великих капіталовкладень. Підприємство сплачує за електроенергію, реагенти, пально-мастильні матеріали. Також, зважаючи на стан комунікацій, водоканал постійно виконує аварійно-відновлювальні роботи. Отож платіжна дисципліна споживачів для стабільної діяльності підприємства вкрай важлива.

На 1 жовтня заборгованість споживачів КП “Дрогобичводоканал” за послуги водопостачання та водовідведення становила 16,7 млн грн.