Водоканали вдаються до економії шляхом запровадження погодинних графіків водопостачання

 

 

 

 

Видання “Українська правда” розмістило публікацію про те, що у зв’язку з несплатою за послуги водопостачання у Краматорську водоканал скоротив подачу води на 15% – воду даватимуть за графіком.

(Читайте тут:https://www.pravda.com.ua/news/2019/01/9/7203380/).

Скоротило також подачу води  КП “Вододар” сусіднього міста Борислава. Тепер споживачі Борислава отримуватимуть воду всього лиш три години на добу. Запровадження нового графіку подачі води КП “Вододар” мотивувало тим, що з 01 січня 2019 року набрав чинності Закон України «Про ринок електричної енергії», який поставив жорсткі і фінансово неможливі до виконання умови щодо закупівлі.
Як зазначено на сайті Бориславської міської ради, зонний облік, який до цього часу дозволяв підприємству використовувати нічний тариф для подачі води, скасовано. Електроенергія тепер коштуватиме підприємству приблизно в чотири рази дорожче.
КП “Дрогобичводоканал” вдаватися до економії шляхом запровадження погодинного графіку водопостачання не планує. Споживачі підприємства з 2012 р. забезпечені цілодобовим водопостачанням. Втім Дрогобицький водоканал також відчуває наслідки подорожчання електроенергії. Попри те, що у грудні 2018 р. відбулося коригування тарифів КП “Дрогобичводоканал”, уже у січні цього року підприємству бракує 400 тис. грн, щоб розрахуватися за спожиту електроенергію.