Вартість хлору подорожчання води для споживачів КП “Дрогобичводоканал” не спричинить

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як повідомила в ефірі «5 каналу» віце-президент Асоціації водоканалів України Ольга Бабій, підняття ціни на хлор вплине на кожного споживача в Україні, тому що за рахунок збільшення вартості хлору вартість води зросте щонайменше на 2-3% незалежно від розміру міст.
У тарифі на водопостачання КП “Дрогобичводоканал”, що набув чинності з 8 липня 2018 р., вартість хлору становить лише 0,5%. Цей показник є абсолютно незначним, щоб впливати на ціну води. Занепокоєння з приводу зростання вартості хлору швидше може виникати у тих водоканалів, які транспортують воду з поверхневих джерел. На додаткову очистку такої води потрібно значно більші обсяги хлору, ніж використовує Дрогобицький водоканал, добуваючи воду з підземних надр річок Бистриця та Стрий.
Для підприємства сьогодні актуальна проблема не ціни, а наявності хлору. Власні запаси дезинфектора водоканал має ще до серпня. Наразі підписано договір з посередником, який доправляє хлор з-за кордону. Підприємство очікує на поставку замовленої продукції. Також тривають перемовини у напрямку відновлення співпраці з “Дніпроазотом” та перевізником, який готовий доставляти хлор від українського виробника.