Аварія у каналізаційній мережі на вул. Вол. Великого – наслідок споживацького безкультур’я

Масштабний затор, який вчора виник на ділянці каналізаційної магістралі у районі вул. Вол. Великого, 46, спричинений потраплянням до каналізаційної мережі сторонніх предметів, які  дуже часто споживачі замість смітника кидають у стічну воду.

Впродовж вчорашнього та сьогоднішнього дня фахівці дільниці водопроводу за допомогою  сучасної спеціалізованої канало-промивної машини, наявної на підприємстві, не змогли впоратися із проблемою. Щоб ліквідувати затор, необхідно  зневоднити мережу, тобто припинити  водопостачання чотирьох великих житлових кварталів: вул. Вол. Великого, М. Грушевського, Кн. Ольги, П. Орлика. Це означає залишити без води на вихідні дні близько 5 тис. людей. Оскільки аварія не завдала особливого дискомфорту споживачам, не відбулося підтоплення підвалів,  ухвалено інженерне рішення відтермінувати проведення робіт до понеділка. Аварійна бригада водоканалу змушена буде розкопувати  каналізаційний колектор.

Принагідно КП «Дрогобичводоканал» нагадує споживачам про потребу дотримуватися культури при використанні систем водовідведення. Будь ласка, стежте за тим, щоб до міської каналізації не потрапляли сторонні предмети, яким місце у смітнику. Таким чином ви виявити турботу про власний комфорт та комфорт сотні інших споживачів.