Дрогобицькому водоканалу передано у власність земельні ділянки на Гірнянському водозаборі

23 жовтня, відповідно до розпоряджень голови Львівської ОДА Олега Синютки, КП “Дрогобичводоканал” отримало у постійне користування земельні ділянки площею 13,9 га та 8,6 га, розташовані на території Гірнянської та Любинцівської сільських рад у Стрийському районі. Узаконеню права на земельні ділянки, де підприємство проводить видобуток води, передувала довготривала бюрократична робота.
На Гірнянському водозаборі КП “Дрогобичводоканал” добуває воду з глибинних гірських надр. На березі річки Стрий облаштованно 26 свердловин глибиною 20-30 м, з яких здійснюється водопостачання більшої частини Дрогобича, Стебника, Трускавця та декількох сіл Стрийського та Дрогобицького район. Про те, яку воду у якісному сенсі отримуємо з Гірнянського водозабору, розповідає завідувач атестованої лаборатої КП “Дрогобичводоканал” Леся Качор:
” Глибинна вода має низку значних переваг, про які не усі знають. Передусім вона проходить природню фільтрацію через піщано-гравійні шари грунтів. Розміщення водозабору далеко від населених пунктів та промислового виробництва унеможливлює потрапляння у неї металів та інших шкідливих речовин.
Якщо порівняти поверхневу воду, яку споживають багато міст України, то підземна вода позбавлена кольору, запаху, каламунтості, вона має смакові переваги. Навіть високотехнологічна фільтрація не забезпечує воді з поверхневих джерел такої якості, яку має вода, добута з підземних надр”.


Це зображення розвіює міфологічне уявлення багатьох, хто вважає, що вода на річці Стрий затікає у трубу, а відтак через комунікації потрапляє до нашого помешкання. Креслення допомогає зрозуміти, наскільки глибоко відповідно до рівня землі ведеться видобуток води