Чи має водоканал можливість подавати воду з Урожа споживачам Гірнянського водозабору?

Подача споживачам Гірнянського водозабору з Урожа


Неодноразово, коли у місті припиняється водопостачання з водозабору “Гірне” , у публічному просторі один добродій-всевідець дає водоканалу публічні консультації, мовляв може підприємство альтернативно подати споживачам Гірнянсько водозабору воду з Урожа, та не хоче.
Звертаємо увагу цього добродія, а заразом й усіх наших споживачів на просту технологічну істину: розподіл води по місту здійснюється відповідно до кількості населення у районі кожної насосної станції. Тому те, що просто зробити на словах, не завжди можна реалізувати на ділі.
Водоканал справді має часткову можливість споживачам у районі насосних станції вул. Вол. Великого,2, П. Орлика,3 та Вол. Великого,18 альтернативно подати воду з Урожа. Загалом йдеться про 4 тис. споживачів. Однак, забезпечивши їх урізькою водою, підприємство одразу стикнеться з проблемою зниження тиску, а відтак – відсутністю води на вулицях, які постійно споживають воду з Урізького водозабору. Йдеться про вул. П.Сагайдачного, В. Стуса, Самбірську, С. Наливайка, 22 Січня, А. Шептицького, Лесі Українки та інші. Проблему різко відчує лікарняне містечко. Тому до цього заходу водоканал вдається вкрай рідко, коли на виконання планових робіт потрібно понад 30 годин. Тоді, використовуючи описану вище можливість, підприємство почергово подає воду споживачам Урізького водозабору та споживачам насосних станцій вул. Вол. Великого,2, П. Орлика,3 та Володимира Великого,18.