Краківський водоканал допоможе Дрогобицькому готувати інвестиційні проекти

 

Минулого тижня делегація Дрогобицького водоканалу у складі начальника Романа Шагали, його заступника Олега Денеки та начальника диспетчерської служби Андрія Лупіцького на запрошення керівництва Краківського водоканалу взяли участь у науковій конференції з питань безпеки довкілля та доброякісної води. Захід польське підприємство з водопостачання проводило спільно з науковцями Польщі. Як прозвучалало на конференції, Краків у рейтингу якості води після Сінгапура утримує другу позицію у світі.

Під час цієї поїздки делегати Дрогобицького водоканалу мали змогу ознайомитися з виробничою діяльністю Краківського водоканалу, зокрема відвідали високотехнологічні об’єкти переробки продукту очистки стоків мулового осаду.

Дрогобицькі гості зуміли приємно здивувати краків’ян інформаційним буклетом про визначного політичного, наукового та громадського діяча Польщі Юзефа Дітля, який народився на Дрогобиччині у селищі Підбужі. Зі слів начальника КП “Дрогобичводоканал” Романа Шагали, поляки особливо шанують Юзефа Дітля, який, крім величезних здобутків у науковій сфері, будучи президентом Кракова, доклався до впорядкування водопровідної та каналізаційної мережі цього старовинного міста. Відомості про малу українську батьківщину незабутнього президента, що у своїй автобіографії тепло згадував дитинство у Підбужі, стали для поляків відкриттям.

Взаємним жестом ввічливості господарів був перекладений на українську мову презентаційний буклет про Краківський водоканал.

Польська сторона висловила готовність допомогти колегам з України у підготовці інвестиційних проектів. Співпраця можлива у багатьох напрямках, та, як відзначив Роман Шагала, першочерговими для КП “Дрогобичводоканал” сьогодні є питання про проведення санації та заміни водопровідних мереж. У цьому сенсі наступним кроком до досягнення результату стане зустріч з віце-президентом Кракова, відповідальним за інвестиційні програми.

Керівництво Краківського водоканалу висловило побажання, щоб співпраця між водоканалами була закріплена на рівні місцевого самоврядування Кракова та Дрогобича.

Нагадаємо, партнерські відносини між Дрогобицьким та Краківським водоканалами зародилися торік. Тоді делелегація КП “Дрогобичводоканал” обмінювалася досвідом з польськими колегами щодо виявлення скритих витоків води. Цього року у травні директор продукції Краківського водоканалу Тадеуш Жаба та начальник дільниці водопроводів Єжи Шидловскі побували на презентації музейної експозиції про історію водопостачання Дрогобича. Закордонні візитери високо оцінили напрацювання дрогобицького підприємства і відзначали, що в Польщі до минулого проявляють глибокий інтерес, а знання історичної ретроспективи є особливим пріоритетом для кожного європейського підприємства.