КП “Дрогобичводоканал” уклало альтернативний договір на доставку хлору

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, відповідно до ухваленого 18 липня рішення, зобов’язала начальника КП “Дрогобичводоканал” Романа Шагалу укласти альтернативний договір на постачання рідкого хлору в балонах. На виконання цього рішення підприємство уклало договір про доставку хлору та провело попередню оплату за продукцію. Запас цього дизинфікатора у водоканалі ще є до четвертого серпня. Наразі підприємство очікує на доставку замовленої продукції.
Разом з тим, задля запобігання виникнення надзвичайної ситуації, що може виникнути у зв’язку з відсутністю рідкого хлору у балонах, начальнику КП “Дрогобичводоканал”, згідно з рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, доручено вивчити питання щодо впровадження альтернативної системи знезараження питної води на основі гіпохлориту натрію.
Як відомо, хлорний ажіотаж охопив усю Україну через те, що єдиний виробник рідкого хлору “Дніпроазот” припинив роботу близько двох тижнів тому. Рідкий хлор використовується для знезараження на більш ніж 170 водоканалах. Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко доручив комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при місцевих органах влади визначити шляхи вирішення проблемних питань щодо організації питного водопостачання.