Дрогобич – серед міст, де найдешевша вода в області!


Згідно з моніторингом тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення для населення у містах Львівської області, на 1 серпня 2023 року Дрогобич посів 24 місце з 28 міст Львівщини. Сьогодні ціна на ці послуги у Дрогобичі становить 43,36 грн з ПДВ .
Найвищий тариф на послуги з водопостачання та водовідведення в області зафіксований у Бориславі і становить 76,80 грн з ПДВ за куб. м. Дорожча вода ніж у Дрогобичі також в інших навколишніх містах:

Самборі -48,54 грн з ПДВ за куб м,

Стрию – 43,85 грн з ПДВ за куб м ,

Трускавці – 53,97 грн з ПДВ .
За воду платять менше ніж у Дрогобичі лише в чотирьох з 28-ми міст Львівщини: Жовкві, Львові, Яворові та Сколе.
Важливо, що тарифи 26-м водоканалам області, крім Дрогобицького та Львівського, затверджують органи місцевого самоврядування, які оперативно реагують на проблеми міських водопостачальних підприємств зокрема і через підняття тарифів. У цих водоканалах цього року зросла вартість послуг, у зв’язку із зростанням вартості електроенергії.
Водночас тарифи Дрогобицькому та Львівському водоканалам затверджує державний регулятор – НКРЕКП. Попри зростання вартостості електроенергії, державний регулятор не затвердив цим двом підприємствам нових тарифів, тим самим залишив їх на одинці з низкою економічних проблем перед початком опалювального сезону 2023-2024 рр.