Водоканал провів підготовчий етап до асфальтування вул. Самбірської

Минулого тижня КП “Дрогобичводоканал” провело ремонтні роботи на вул. Самбірській.

DSC00743
Три дні бригада підприємства працювала над тим, аби покласти край проблемі яка часто-густо давалася взнаки: аварійний стан мереж призводив до періодичних витоків води і тим самим до ушкодження асфальтного покриття.
Як зазначив перший заступник начальника КП “Дрогобичводоканал” Олег Денека, у процесі робіт було замінено ділянку водопроводу на вул. Л. Курбаса та водопровідні вводи до житлових будинків вул.Самбірської №13, №17, №19, № 21, № 38, № 40.

Водночас ремонтники на хіднику змонтували водопровідний колодязь із запірнорю арматурою, що дасть змогу за потреби у цьому районі безпроблемно регулювати подачу води .
Цікаво, що під час цих робіт було демонтовано стару технічну деталь австрійського виробництва. Так званий бігель вже вичерпав експлуатаційний ресурс, однак прослужив справді рекордний термін – ще з часів прокладення цього водопроводу (з 30-х років минулого сторіччя). На місце демонтованої деталі водоканалівці встановили хомут з нержавійної сталі, який у термінах експлуатації має також добру характеристику.

DSC00746
Планові роботи водоканалу були підготовчим етапом до ремонту дорожнього покриття вул. Самбірської, який найближчим часом мають намір провести комунальники.